ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

I Ching fortolkning

Bedømmelse
i-ching-tolkning: 4 ud af 5 baseret på 1 bedømmelser.

I Ching - Bogen om forandringer


Introduktion


Forandringernes Bog har påvirket kinesisk filosofi i over tre tusind år. I Ching giver en dyb forståelse af livet baseret på de rette værdier. Derfor blev den en visdomsbog og er blevet brugt i både taoistisk og konfucianistisk filosofi.


Også i den vestlige verden blev I Ching mere og mere populær. En af de mere kendte fortalere for Forandringens Bog er Carl Gustav Jung. Psykologen, der er berømt for sit arbejde med det ubevidste.


Spåmanden bruger I Ching-oraklet til at give dig vejledning om din fremtid. Her kan du se, hvordan det fungerer.


Sådan fungerer det


Det er vigtigt, at vores sind er klart og fokuseret. Grunden til dette er, at I Ching-oraklet giver dig vejledning om det spørgsmål, du har. Book of Changes skal bruges som en vejviser for din livsbane, ikke som en deterministisk skæbneangivelse. Du skaber din egen virkelighed.


Du skal kaste tre mønter seks gange. I Ching-oraklet vil vise, om du har kastet en Yin- eller Yang-linje. Om en linje er Yin eller Yang afhænger af resultatet af møntkastningen. Hver mønt kan enten være Yang eller Yin


Linjer Mønter


Hvis alle tre mønter enten er fulde Yin eller fulde Yang, betyder det, at linjen er ved at ændre sig.

De fire muligheder for dit kast er:


Fuld yin
Yang
Yin
Fuld yang

En skiftende I Ching-linje betyder, at et andet hexagram vil blive skabt. I dette hexagram forvandles den fulde Yin-linje til en Yang-linje, og en fuld Yang-linje forvandles til en Yin-linje.

Dette andet hexagram skal også fortolkes i din I Ching-konsultation, ligesom de skiftende linjer. Resultatet af I Ching-oraklet vil præsentere disse resultater for dig.


I ching-oraklet

I Ching-elementerne


De 64 I Ching-hexagrammer er det instrument, hvormed betydningen af forskellige, men typiske livssituationer kan bestemmes. Et I Ching-hexagram består af to I Ching-trigrammer. I Ching-trigrammet består af tre linjer.

De er enten brudt eller ubrudt. Den ubrudte linje repræsenterer Yang, den brudte linje Yin.


Hexagrammer Trigrammer

Begrebet Yin og Yang er også af betydning for fortolkningen af I Ching. Yin- og Yang-princippet beskriver, at tilsyneladende modsatrettede kræfter i virkeligheden er indbyrdes forbundne og afhængige af hinanden.

Begrebet Yin og Yang ligger til grund for mange af de gamle kinesiske visdomme, såsom taoistisk og konfucianistisk filosofi.


Yang-linjer beskrives som mandlig energi. Den er aktiv og stærk og indikerer inspiration. Det er den kreative kraft fra himlen. Yang er karakteriseret som: hurtig, hård, solid, fokuseret, aktiv.Yin-linjer beskrives som kvindelig energi. Den er rumlig, svag og indikerer virkelighed. Det er virkeligheden, himlen manifesterer sig i jorden. Yin karakteriseres som: langsom, blød, eftergivende, diffus, modtagelig.


Tilbage til I ching I ching-oraklet Tilbage til forsiden